Trollbruden

Lilith blir lämnad innan sitt bröllop. För att hantera krisen åker hon till sin farmor i Dalarna. Där visar det sig att märkliga och oförklarliga försvinnanden sker ute i skogarna. En dag träffar hon trollet Ivar och blir bergtagen. Hon hamnar i en ny verklighet där hon får ny kunskap om vem hon är och vad hon måste göra för att förhindra Ragnarök.

Josephine Lindqvist, Trollbruden, 2023

Om Trollbruden

Trollbruden är min debutroman och första delen i trolltrilogin. Målet var att skriva något modernt med inslag av gammal folktro. Min största inspiration var boken Alice i underlandet av Lewis Carroll. En historia som varit viktig för mig genom hela livet. I underlandets värld av galenskap existerar inga sociala regler eller normer och precis så önskade jag att mitt nordiska underland också skulle bli. Mina väsen har sin egen vilja och egna idéer om hur världen fungerar. Trollbruden har beskrivits som en ”saga för vuxna” och som att ”sätta sig i en karusell och åka”. Jag ville ge läsaren någonting att fly och ryckas med i. Jag har skapat karaktärerna utifrån egen fantasi samt gamla förställningar om olika nordiska väsen och gudar.

Trollbruden är skriven för unga vuxna och uppåt. Den uppskattas av både killar och tjejer. Formen är tacksam för personer med NPF diagnoser tack vare sina korta kapitel och ”fartfyllda” text.

Varje bok i trilogin behandlar olika ämnen parallellt med fantasy berättelsen. I Trollbrudens fall är det psykisk ohälsa, att komma ur en destruktiv relation, känna sig annorlunda och att hitta sig själv.

Recensioner

Peter Westberg

Marinas Bokhylla

Michèle Maurer Glatthard

Evelinas Boktips

Alice Robertsson Bokvärld

Bokdaling

Rämmengården

Köp Trollbruden

Adlibris

Bokus

Akademibokhandeln

Vulkanmedia

Trollbruden ljudbok

Storytel