Boktips,  Läsande

Daisy Jones & The Six

Nu har jag läst ut Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reid som jag fick på Skrivarakademins avslutning. Även om jag inte kommer göra några avancerade bokrecensioner här i bloggen vill jag dela med mig av vad jag läser. Sen gillar jag att lyfta författarbekantskaper och vänners böcker också, som jag gjort i tidigare inlägg.

Den här boken är ju speciell eftersom att den handlar om ett band som aldrig funnits. Först tyckte jag att konceptet var lite märkligt men bestämde mig ändå så klart för att ge den en chans. Formen är väldigt speciell. Den är skriven som en intervju hela vägen och påminde mig genast om två böcker jag har i bokhyllan som handlar om riktiga band och bandmedlemmar. Please kill me och Kurt & Courtney talking.

Jag fastnade ändå i historien och tycker den var helt lagom tjock för den typen av bok. I mitt huvud såg Daisy Jones ut som sångerskan i Queen Adreena som jag lyssnade mycket på i tonåren, vilket blev lite lustigt. Det finns tydligen en film också, får se om jag även ser den. Jag är lite dålig på att se på teve. Speciellt den här tiden på året.

Boken handlar i princip om bandets uppgång och fall samt så klart om destruktiva livsstilar och droger. Jag hade förmodligen älskat den här när jag var 16.

Så tack Skrivarlinjen för avslutningspresenten! Jag tycker ni prickade väldigt rätt med val av bok till mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *