Författarskap,  Mode & Skönhet,  Skrivande

Ut ur skrivgrottan

Jag har verkligen varit inne i min ”skrivgrotta” den här veckan. Det är lite som att framkalla en frivillig psykos och det kan faktiskt vara slitsamt på riktigt att ryckas bort från den. Jag tror alla skrivande människor förstår vad jag pratar om. Att gå tillbaka till sitt liv igen när man snöat in sig totalt i en annan karaktär är en störd förflyttning. Särskilt när man skrivit såhär intensivt i flera dagar. Mitt eget liv är dessutom inte alls lika spännande. Jag hänger hellre med vittror och troll än dammsuger.

Sjukdom har så klar också gjort valet med skrivpsykos självklart. Tyvärr har jag svårt att skilja på produktivitet och aktivitet ibland och får sådan ångest när jag inbillar mig att jag bara suttit i soffan och gjort ”ingenting.” Men jag har gjort massor! Förutom några tramsiga tiktoks och lite hemmasysslor har jag ju producerat jättemycket text! Jag måste bara fatta det. Snart är min ren- och delvis omskrivning av Trollkrigaren klar och jag har börjat ta mig an Vargar på riktigt nu.

”Vargar” är ett roligt och lite udda manus. Det var egentligen ett sidoprojekt som jag tog mig an i skrivarutbildningen för att jag ville komma ifrån trollhistorien lite och skapa något nytt. Igår hade jag för övrigt textsamtal med min textgrupp och fick som vanligt nyttig feedback. Jag rekommenderar verkligen alla skrivande människor att gå utbildningar! Jag har läst på Skrivarakademin tidigare också, tror det var 2017, och det var minst lika givande då. Nu är ambitionen att Vargar faktiskt ska bli ett seriöst manus och det är faktiskt mycket på grund av feedbacken från textgruppen!

Idag mår jag äntligen bättre så jag bestämde mig för att borsta av mig skrivgrottsgalningen lite. Jag svängde förbi Akademibokhandeln, fixade naglarna, handlade och köpte en sån där god jävla plocksallad som jag älskar.

I morgon ska jag och Mathias på historiska museet. Jag älskar att gå på museum och har inga problem med att gå på samma flera gånger. Mathias har dock aldrig varit där så det blir roligt!

Blev så jävla nöjd med naglarna! Kände mig lite vild och körde på ganska långa den här gången, kanske för att kompensera för mitt korta hår.

Här får ni en Tiktok också som jag skapade igår med massor av snor i näsan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *