Debutant,  Författarskap,  Inspiration,  Skrivande,  Trollbruden

Udda saker jag gjorde medan jag skrev ”Trollbruden”

Jag vet inte hur pass mycket andra författare ”går in i” sina verk och karaktärer. Skådespelare gör så klart det, tar på sig sin roll. Bekantar sig med den. Blir den. Men mycket av det författare skriver kommer ju inifrån. Är det en roll då? Jag finns lite överallt i Trollbruden trots att det är en fiktiv historia. Det var dock några grejer jag gjorde under skrivandets gång som jag vill bjuda på och som kanske är lite udda.

Huvudkaraktären Lilith målar tavlor och drömmer om att kunna försörja sig på sin konst. Jag gillar att måla men det är inte mitt huvudsakliga kall på något sätt. Tycker det är roligt ibland. Men när jag skrev Trollbruden var jag tvungen att måla eftersom att Lilith gör det. Nu står tavlorna i mitt kök och bara väntar på att jag ska hitta på något med dem.

Boken handlar bland annat om ett skogsrå som är hälften kvinna och hälften räv. Hennes hår går i rött och blont. På grund av detta färgade jag håret som en räv och hade så under hela skrivprocessen.

Trollen i Trollbruden älskar musik och att dansa. De har som sina egna ”skogsrave” och för att ”komma in i de karaktärerna” lyssnade jag mycket på elektronisk musik och dansade. Jag fick faktiskt fram massor med inspiration genom dans och rörelse. Jag sprang väldigt mycket också i skogen med hörlurar.

Jag tycker om att skapa bilder som refererar till boken. Både att gestalta karaktärer själv eller fota. På senaste har jag tagit fram superfina AI-bilder som finns att titta på under fliken ”Galleri” här på hemsidan.

Så, vad ska man säga? Jag är nog lite galen. Men är inte alla kreativa själar det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *