Debutant,  Författarskap,  Frågor,  Intervju,  Skrivande

Följarfrågor!

Jag älskar verkligen mina följare på Instagram. Det finns dem som har stöttat mig under flera års tid, även innan jag debuterade som författare. Oavsett om de är på grund av ett delat vikingaintresse eller för att jag av någon annan anledning är kul/intressant så är jag oerhört tacksam. Många har dessutom köpt Trollbruden tätt efter boksläppet vilket gör det hela ännu finare. Jag körde i alla fall en ”fråga mig något/Ask me something” på storys igår. Jag fick precis lagom med frågor till att köra längre svar här i bloggen! Så, nu kör vi!

Vad står bindrunan för som är på bröstet?

Den första står för ”skydd” och jag gjorde den hemma i ett vardagsrum samma veva som jag fick en ros intatuerad på vaden. Jag valde den bindrunan för att jag tyckte att den var vacker och för att livet var struligt (i vanlig ordning). Men jag kanske har fått lite extra skydd sedan dess, vem vet?

Den nedre bindrunan gjorde jag på mig själv i somras med stick n poke.

Har du fler kommande idéer på böcker i samma kategori?

Jag har precis skrivit klart manuset till bok två i trilogin som kallas för ”Trollkrigaren” och det är en fortsättning på Trollbruden med karaktärerna Lilith och trollet Ivar. Det presenteras även nya nordiska väsen i den berättelsen. Manus tre som jag kallar för ”Trollhjärta” ligger och vilar just nu eftersom att jag skriver på ett sidoprojekt för tillfället. Jag kommer plocka upp den texten igen till sommaren. ”Trollhjärta” handlar om samma värld och karaktärer som i tidigare böcker.

How do you manage to keep such a clean house with ADHD? I just got diagnosed myself and Im hopeless

What an interesting observation! Getting diagnosed is the first step to understanding yourself. Having mine really helped me figuring out the tools necesarry to get through some of my struggle. I am not structured by nature in any form. I am a storm. But I love to have structure around me, that includes having a clean house. I basicly have to force myself to do it. Because I know that it makes me feel better. But its never something that will flow naturaly. Always by discipline and determination.

Hur växte det fram att en bok ska det bli?

Jag mådde väldigt dåligt och kände att jag hade tappat mig själv fullständigt efter en separation. När jag funderade över vad jag egentligen ville göra med mitt liv och vad som var viktigt för mig kom jag fram till att det var skrivandet. Jag hade lagt det på hyllan under så många år. Det var alltid något jag skulle göra ”sen” men ”sen” blev nu och jag började skriva. Boken blev allt för mig och inget fick störa mitt fokus eller komma emellan mig och målet. Till slut blev det något och Trollbruden är helt klart det viktigaste jag åstadkommit hittills i mitt liv. Det har kommit så mycket fint tillsammans med den att det kräver sitt helt egna inlägg någon dag.

Vad får du sinnesro ifrån?

Djur. Framför allt hästar. När jag umgås med dem stannar tiden och jag är helt och hållet i nuet. Annars är det skogen och havet.

Will your book be translated to english?

That is a dream and a goal of mine. But I try to take one step at the time with my projects. Hopefully in the future is all I can say.

Har du några andra mål än att skriva böcker?

När tid finns och det är möjligt tänker jag gå någon kurs/utbildning i att skriva för film. Det vore otroligt roligt att testa på det också!

Tusen tack för era frågor! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *