Boktips,  Historia,  Läsande

Bärnstenar i vattnet

Jag har varit sjuk i några dagar nu och det verkar inte avta. Det har i alla fall bidragit till att jag läst ut Micheles ”tegelsten” Bärnstenar i vattnet som jag hållit på med ett tag. Och vilken mysig resa jag haft med den här romanen! Jag tycker om den extremt mycket och det säger jag inte bara för att Michele är min partner in crime.

Bärnstenar i vattnet handlar om Lövjekarlen Einar som tar sig an ett barn som lämnats i skogen för att dö, Teresa. Hon är speciell och har gåvor som gör att hon bland annat kan se väsen. Deras relation är väldigt stark genom hela boken. Det är en historisk roman med inslag av fantasy. Näcken och älvorna är ständigt närvarande och bidrar med en magisk känsla. Det är en genomtänkt, fin historia med gripande och oväntat slut. Jag älskar det tidstypiska språket och karaktärerna.

Rekommenderar alla som tycker om fantasy och/eller historia att läsa Bärnstenar i vattnet av Michele Glatthard.

Nu ska jag fortsätta med Mikaela Liss debutroman Elma som jag läst parallellt med den här. Jag träffade både Mikaela och Michele på bokmässan Dalarna i höstas ( vlogg om det äventyret finns under fliken ”vlogg” här på hemsidan).

Egentligen skulle jag och Michele medverkat på ”Uppsala nördmarknad” i Maj men det eventet ställdes tyvärr in. Jag har också bestämt mig för att hoppa över medeltidsmarknaden i Kungsan av personliga skäl. Riktigt tråkigt, men jag tröstar mig med att min resa som författare bara har börjat och att det finns så mycket möjligheter till framtida trolltour ändå.

Jag och Michele på Bok och podd -festivalen i Norrköping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *