Boktips,  Debutant,  Författarskap,  Läsande,  Skrivande,  Tävling,  Trollbruden

Trollbruden tävling och Det vita spöket

Det är verkligen fullt upp just nu. Avslutningen på Skrivarakademin känns som startskottet till en helt ny era. Självklart är det så. Som när dörrarna slår upp på en kapplöpningsbana och hästarna spränger fram över sanden. Jag gillar fullt upp! Sådana som jag är ju gjorda för det. Det ska gärna gå fort och blandas, skakas, mixas. Aldrig bli för monotont och tråkigt! Men trots att jag ofta är brinnande och extrovert behöver jag tid för återhämtning och rutiner. Ett evigt krig. Balansen som är så svår. Mitt själspussel. Jag älskar min smockade almanacka men fyfan så trött jag kan bli. Som nu. Trött. Men glad. Det är jag. Och tacksam över så mycket.

Igår när jag kom hem från jobbet skrev jag på mitt ”sommar manus” som jag valt att kalla det. Projekt Jack. En text utan planering, deadline eller stress. Den ska vara kravlös, fri och finnas där för mig. Jag är glad att jag orkade skriva efter tolvtimmarspasset. På golvet med en kopp te och min hamster Alf springande runtomkring. Hans små pigga fötter som trippar mot hallgolvet fyller mig med så mycket glädje. Igår klättrade han upp i mitt knä och sedan hela vägen upp på axeln när jag läste för honom. De svarta pepparkornsögonen och den rufsiga Einstein frisyren kan få mig tårögd av kärlek. Att en så liten varelse kan göra så mycket. Folk brukar tycka att jag är tokig som köpt en hamster. Mormor och Mathias är dem enda som inte har reagerat så. Mormor sa ”Jag minns min hamster jag hade, jag blev så ledsen när den dog.” Mathias sa ”bara en fin person skaffar en hamster.”

Just nu har @systrarnaboktokiga en tävling på Instagram där det går att vinna ett ex av min debutroman och det går självklart att få boken signerad!

För egen del har jag läst ut Peters Johanssons bok Det vita spöket som jag fick i present på min bokrelease. Den handlar om tre huvudkaraktärer. Elin som gömmer sig i Thailand, en polis som heter Eric och en dömd brottsling och artist som kallas ”Mo mad” och sitter i fängelse. Boken växlar mellan perspektiven vilket ger romanen variation och fart. Jag är särskilt förtjust i de korta kapitlen och språket. Det här är bok två i hans trilogi och jag ska självklart läsa de andra böckerna också! Extra roligt så klart att Peter är en förlagskollega.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *