Debutant,  Författarskap,  Skrivande,  Vardag,  Vlogg

Skrivande i vardagen

Bjuder på en liten mikro-mini-vlogg från igår! Ibland kan vardagen vara intressant också. Hur skrivandet får plats när det finns så mycket annat som måste göras (jag är sååå imponerad av folk som har barn och skriver. HUR gör ni egentligen?) Jag har ju lyxen att vara studieledig tack vare att jag går Skrivarlinjens projektutbildning. Men jag måste ändå jobba extra för att få det att gå ihop. Dessutom är rörelse väldigt viktigt för min koncentration. Och så är det ju livet i övrigt. Det är svårt. Inspiration och kreativitet är dessutom meckigt att schemalägga! Jag har ju också gått rakt in i nya projekt efter min debut i höstas och har inte riktigt lyckats stanna upp och andas in allt som har med boksläppet att göra, men jag försöker verkligen insupa och njuta av alla nya erfarenheter.

Jag har i alla fall bestämt mig för (men så är jag ju en impulsiv jävel också så inget är ristat i sten) att jag kommer stoppa trolltouren efter sommaren och fokusera på mina nya projekt. Låta Trollbruden få flyga ute i världen med egna vingar innan jag förhoppningsvis kan ta med den ut på äventyr igen. Men då tillsammans med bok nummer två i trilogin.

Jag försöker förbereda mig redan nu både fysiskt och mentalt för att lämna skrivgrottan och ge mig ut på heltid i arbetslivet igen (från och med slutet av maj). Det innebär så klart att passa på med skrivandet så mycket det bara går, men också att börja prioritera andra saker igen. Med ett manus klart och två på god väg är jag ändå nöjd efter de gångna året. Men jag skulle ljuga om jag sa att ett år räcker. Hade gärna tuggat på såhär ett tag till! Jag nämner det ofta men gör det igen, gå utbildningar om du har möjlighet. Ge ditt skrivande den omsorgen och utvecklingen. Det är verkligen värt det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *