Boktips,  Debutant,  Författarskap,  Läsande,  Skrivande

Elma

Nu har jag läst ut Mikaela Liss bok Elma som är en roman för ungdomar. Det här är faktiskt den första fantasy bok för unga jag någonsin läst. Nej, inte ens Harry Potter! Inget sånt. Alice i underlandet så klart, om den räknas. Många brukar bli förvånade över det där eftersom att Trollbruden är urban fantasy.

Hur som helst var Elma en berättelse med många intressanta karaktärer med egenskaper som snabbt fick mig att förstå att de kan göra vad som helst. Boken handlar om en värld där tvillingar föds med speciella förmågor och där det uppstår en konflikt med den styrande drottningen. Rekommenderar givetvis Elma till tonåringar som gillar fantasy. Roligt också att det är tänkt att bli en serie.

Jag och Mikaela bredvid varandra på bokmässan i Falun förra året

Nu börjar det också närma sig slutet på utbildningen och den som vill kan komma till Skrivarakademins slutföreställningar 2024. Det känns både tråkigt och passande med ett avslut. Jag anmälde mig till Skrivarlinjen – projekt förra våren med ambitionen att arbeta med Trollkrigaren och slutade som sagt upp med ytterligare ett färdigt råmanus. Jag känner mig faktiskt väldigt nöjd med det och redo att gå vidare till annat som kallar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *