Djur & Natur,  Skrivande

Helg, potatisnallar och kommande äventyr

Jag ska åka bort, flyga. Det var väldigt länge sedan jag gjorde det. Jag äger inte ens någon resväska. Tack och lov hade mamma en ”ful” väska jag kunde låna. Självklart är jag livrädd över att bli sjuk innan resan och vill typ sprita händerna så fort jag köper ett paket kaffe. Jag är också rädd att glömma något. Vad har man ens med sig när man reser? Smink? Passet? Tamagotchin får i alla fall stanna hemma.

Idag har det varit en lugn och fin dag. Det mest ansträngande var dammsugning och att hämta den ”fula väskan”. I morgon blir det ett hårt gympass för att kompensera! Rör inte jag på mig blir jag galen. Anledningen till lugnet är två lektioner ganska tätt efter varandra. Jag läser Skrivarlinjen projekt Skrivarakademin. Den ena lektionen innehöll bland annat instruktionen om att skapa huvudkaraktärer till en barnbok. Jag har funderat på att skriva ett barnboksmanus någon gång, eftersom att min fantasi kan likställas med en LSD tripp.

Jag lyckades få ihop tre stycken karaktärer på de där tio minuterna vi hade på oss. Katten Svante som styr Kattetolium från Kattestan. Ett gäng hamstrar planerar tyvärr att invadera Kattetolium och ta hans pengar. Sedan blev det grisen Skutt i gummistövlar. Han är rädd för vatten men drömmer om att segla till andra sidan jorden. Sista karaktären blev min ”potatisnalle Puck” som jag faktiskt hittade på i helgen när jag lekte med AI. Han drömmer om att bli astronaut men lyckas aldrig lämna potatislandet. Pucks bästa vänner är jordgubbsgänget. De planerar att bygga en raket av lera och hönsnät för att ta sig upp till miniatyr ankorna i rymden.

Förutom att göra potatisnallar i helgen var jag ute på krogen med min vän Mattias som jag inte träffat på ett år. Det första som hände var att jag fastnade med knappen till byxorna i en stol och visade trosorna. Tack och lov hade jag ett skärp som jag noggrant höll på plats resten av kvällen. Jag hade även med min tamagotchi ut i vimlet. Tamma dog för övrigt idag igen.

I söndags lyckades jag och Tudde äntligen ta oss ut på en liten promenad. Men på vissa ställen var fortfarande isen rent av livsfarlig. Jag längtar så mycket till våren och alla skogsäventyr som väntar oss då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *