Helgäventyr,  Spelning

Sweden rock

En av två intensiva veckor avklarad! Avslutades som sagt med en trip till Sweden rock. Gick upp 03:30 och tog en Uber till centralstationen. Det kändes som om jag och taxichauffören var dem sista på jorden. Alla andra sov. Inte ens några påväghemfyllon längs gatan. Bara slätsopad tystnad under en försiktig soluppgång.

Sedan blev det tågresa till Hässleholm för att hoppa in i en ny taxi mot Sölvesborg. Hur var min första Sweden rock festival då? Betydligt större än jag föreställt mig. Går inte att jämföra med Punkfestivalerna jag tidigare varit på. Självklart lyckades jag komma bort två gånger med död mobil. Jag brukar skämtsamt säga att Mathias har ett psyke av stål.

The Baboon show var bandet jag sett fram emot mest och jävlar vad bra dem var! Egentligen tänkte jag se dem i februari men då hamnade jag i Egypten i stället. Jag var besviken på publiken dock, stod så klart längst fram och ville ha moschpit men många, alldeles för många, stod som trista isblock. Gick och muttrade över alla ”tråkiga gubbar” ett tag efter det. Jag är van vid att om man går längst fram så är det på liv och död! Bara att jag krossade knäna förra året på Slaughter and the dogs säger ju det mesta. Inget att eftersträva men känslan är oslagbar. Det är bara så jag funkar. Naturkraft.

En annan sak som gjorde mig så otroligt glad var att få träffa Ida igen! Vi umgicks jämt när jag bodde i Skåne och hon var dessutom min brudtärna när jag gifte mig. Livet och åren och allt det där. Men äntligen!

Är fortfarande lite sliten men hade en fantastiskt rolig helg. Häst på bete och festival, ett bra sätt att kickstarta sommaren på.

Kommer jag att åka tillbaka till Sweden rock? Absolut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *